Raadhuislaan 69,  3271 BS Mijnsheerenland,  T: 0186 601 433,  F: 0186 601 499,  E: info@nijssenbv.nl

De leerlingen van groep 6 van basisschool de Boomgaard hebben onlangs een dode hoek les gehad met de roze TL100 trekker. Hieronder een verslag van de Boomgaard.

 

 

 

 Loonbedrijf Nijssen Mijnsheerenland

 

 

 

 


Vrijdagmiddag 24 januari heeft groep 6 van basisschool de Boomgaard een dode hoek les gehad. De kinderen kregen een film te zien over een vrachtwagen en kregen uitleg over de dode hoek. Ze hebben geleerd dat je altijd drie meter afstand moet houden. Ook zagen ze dat een vrachtwagen lang is en wat voor effect dat heeft, als je ernaast staat.

 

Daarna zijn de leerlingen met een verkeersouder naar buiten geweest. Daar stond een tractor van de Gebroeders Nijssen uit Mijnsheerenland. De kinderen gingen 1 voor 1 in de tractor. Een ander kind liep er dan omheen. Dit kind ging ook op drie meter afstand staan. Nadat alle kinderen waren geweest, werd het verschil tussen de tractor en de vrachtwagen besproken. Ook werd de drie meter regel nogmaals herhaald.

 

De kinderen gaven aan dat de stoel van de tractor erg lekker zat en dat ze nu inderdaad zagen dat je toch minder zag dan ze verwacht hadden.